Brezplačna dostava za naročila nad 60 EUR

PRAVILNIK VODNIŠKI STORITEV GOTREK

PRAVILNIK O V0DNIŠKIH STORITVAH GOTREK POHODNIŠTVA


VODNIŠKA POGODBA

Vodniška pogodba se oblikuje izključno med vodnikom in uporabnikom vodniških storitev.

Ponudba se pošlje uporabniku skupaj s splošnimi pogoji in določili vodnika.

Vodniška pogodba se oblikuje, ko uporabnik sprejme ponudbo in splošne pogoje ter navodila vodnika. Vse spremembe pogodbe, vključno z uvedbo dodatnih pogojev, so zavezujoče le, če se uporabnik z njimi strinja (pisna ali ustna privolitev).

Ob sklenitvi vodniške pogodbe uporabnik vodniških storitev potrdi, da je bil seznanjen z pravili tega pravilnika in da jih brezpogojno sprejme.

Brez plačila s strani uporabnika v roku 7 dni od sklenitve vodniške pogodbe bo vodniška pogodba samodejno preklicana brez obvestila.

Za plačilo Vodnika je uporabniku vodniških storitev na razpolago TRR račun podjetja Gotrek, Dean Strosar s.p.

Plačilo vodniku je potrebno izvesti najkasneje 2 dai pred odhodom, v nasprotnem primeru vodniška pogodba propade.

 

PREKLIC VODNIŠKE TURE (POGODBE), ROKI IN VRAČILO PLAČILA

V primeru, ko udeleženec odpove planinsko turo (treking, izlet, pohod) ima podjetje Gotrek pravico do povračila stroškov, ki so odvisni od časa, ki je ostal do začetka rezervirane planinske ture, (trekinga, izlet, pohoda).

V vsakem primeru Podjetje Gotrek zahteva povrnitev administrativnih stroškov rezervacije v višini 25,00 EUR. Če na programu ni drugače določeno, veljajo spodaj napisani odpovedni stroški:


80% vrnjeno plačilo (ali 20% plačila), če je odpoved pisno sporočena po elektronski pošti Vodniku med 21 in 15 dni pred prvim dnevom ture (minus pristojbine, boooking rezervacije , ki so bile plačane s strani vodnika v naprej);

70% povrnjeno plačilo (ali 30% plačila), če je odpoved pisno sporočil po elektronski pošti Vodniku med 14 in 8 dni pred prvim dnevom ture (minus pristojbine, booking rezervacije, ki so bile plačane v naprej);

50% vračilo plačila (ali 50% plačila), če je odpoved pisno sporočil po elektronski pošti Vodniku med 7 in 1 dnemi pred prvim dnevom ture (minus pristojbine in booking rezervacije, ki so bile plačane v naprej);

20% vračilo plačila (ali 80% plačilo), če je odpoved pisno sporočil po elektronski pošti vodniku manj kot 1 dan pred prvim dnevom ture (minus pristojbine);


SLABO VREME

Če slabo vreme ali neprimerni pogoji zahtevajo od vodnik, da odpove dejavnost so možne naslednje izbire:

a)Vodnik predlaga podobno dejavnost na drugem kraju, kjer so pogoji boljši,

b) Vodnik predlaga, da se dejavnost odloži na poznejši datum (vendar ne več kot 15 dni)

c) Se tura prekliči.

d) Če zavrnete vse zgoraj navedene možnosti, se uporabil pravilnik o preklicu.

Upoštevajte, da lahko preklic ture zaradi slabega vremena izvede samo vodnik (ne naročnik).

V izjemnih okoliščinah se lahko podjetje Gotrek po lastni presoji odloči za povračilo stranki (minus transakcijska taksa, rezervacije, booking, vsi potni stroški kot so, cestnine, parkirnine, stroški goriva, dnevnica itd.)


Gotrek, Dean Strosar s.p., daje uporabniku možnost objaviti pregled (besedilo / fotografije) o svoji dejavnosti na spletni strani Gotrek pohodništva. Pregled mora biti napisan pošteno in objektivno in mora vsebovati informacije, ki so koristne za druge uporabnike. Podjetje si pridržuje pravico iz kakršnega koli razloga po lastni presoji, da brez odpovednega roka odstrani uporabnikovo mnenje.

Uporabnik soglaša, da se bo njegovo pogodbeno razmerje z Gotrek, Dean Strosar s.p. izvajal v  Slovenščini, Angleščini, italijanščini ali Hrvaščini.

 

OBVEZNOSTI UPORABNIKA IN OCENA VODNIKA

Uporabnik ima možnost oceniti turo in vodnika po njenem zaključku. Ocena lahko pregledajo tudi drugi uporabniki.

Uporabnik je dolžan v svojih ocenah navesti le resnične in objektivne podatke ter se vzdrži žaljivih pripomb.

Podjetje Gotrek, Dean Strosar  s.p., ne ureja ali nadzoruje uporabniških sporočil, objavljenih na spletnem mestu Gotrek pohodništvo in ne odgovorna za vsebino uporabniških sporočil. Podjetje si vseeno pridržuje pravico iz kakršnega koli razloga, da po lastni presoji odstrani kakršna koli uporabniška sporočila brez predhodnega obvestila.

 

IZKLJUČITEV IN OMEITEV OBVEZNOSTI

Vodnik je edini in izključno odgovoren za pravilno pripravo in vodenje ture.

Podatki na spletni strani Gotrek pohodništvo so zbrani v dobri veri. V primeru nepopolnih ali netočnih informacije, Gotrek, Dean Strosar s.p.,  ne odgovarja. Poleg tega podjetje ne more biti odgovorno za morebitno neposredno ali posredno škodo kakršne koli narave, ki je posledica uporabe informacij, dostopa do spletne strani ali se nanaša na gradivo, informacije, vrednotenja in priporočila, navedena na spletnem mestu.

Podjetje Gotrek, Dean Strosar s.p., ni odgovorno za morebitno neposredno ali posredno škodo, kakršno koli narave, ki izhaja iz prekinitve uporabe ali nezmožnosti za dostopa do spletne strani.

V primeru, da je podjetje Gotrek, Dean Strosar s.p. odgovorno za izgubo ali škodo, ki izhaja iz uporabe spletnega mesta ali storitve, ki jo zagotavlja Gotrek, Dean Strosar s.p. in je povezana s pogodbo o vodenju, njegova odgovornosti ne bo presegla 200 evrov (dvesto evrov). V vsakem primeru je odgovornost Gotrek, Dean Strosar s.p. za materialno škodo in nadomestilo za izgubo ture omejeno na dvakratno ceno ture.

 

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

S pošiljanjem vsebine - zlasti besedil, fotografij, slik - na spletno stran Gotrek pohodništva pošiljatelj prenese izključno pravico na prejemnika za, brezplačno, trajno, prenosljivo, nepreklicno in popolnoma licenčno uporabo, razmnoževati, spreminjati, prilagati, prevajati, širiti, objavljati, ustvarjati izpeljana dela in jih javno prikazovati in posredovati takšne vsebine po vsem svetu v katerem koli mediju in za kakršen koli namen.

Uporabnik se obvezuje da podarja, daje v last, podjetju Gotrek, Dean Strosar s.p., vse zahtevane pravice za podelitev teh pravic uporabe v skladu s tem členom in da podjetje ne krši pravic tretjih oseb z uporabo te vsebine. Za morebitne odškodnine proti tretjim osebam ne odgovarja podjetje ampak uporabnik, ki je posredoval te informacije, dokumente, slike, besedila, fotografije.

PIŠKOTI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so na računalniku ali mobilni napravi uporabnika, ko obišče spletno stran. Naslednjič, ko uporabnik obišče isto spletno stran, se lahko informacije, ki jih vsebuje ta datoteka, pošljejo na to spletno mesto, tako da lahko prepozna uporabniški račun ali mobilno napravo.

Podjetje uporablja piškotke za merjenje števila obiskovalcev spletnega mesta. Če uporabnik ne želi, da bi podjetje uporabljal piškotke, ima uporabnik možnost, da v svojem brskalniku izklopi piškotke. Če izklopite piškotke, lahko omejite uporabo spletnega mesta.

ZAHTEVKI IN VPRAŠANJA

Uporabnik lahko vedno zaprosil za pomoč ekipo Gotrek pohodništvo pri naslednjem e-poštnem naslovu: gotrek.strosar@gmail.com

 

KONČNE DOLOČBE

Ta pravilnik smotrno velja tudi za ostale gorniške storitve med uporabniki in podjetja Gotrek, Dean Strosar s.p..

Morebitne spore med uporabniki in podjetjem Gotrek, Dean Strosar s.p. rešuje pristojno sodišče v Sloveniji s sedežem v Novi Gorici.

Pravilnik stopi v veljavo po njegovi objavi na spletni strani Gotrek pohodništva.